Sıkça Sorulan Sorular

Anasayfa » Sıkça Sorulan Sorular

Davalar ve Avukatlık mesleği hakkında merak edilen tüm sorulara Avcı Hukuk Bürosunun uzman avukatları tarafından verilen cevaplara aşağıda ulaşabilirsiniz.

Yetkin Avukat Kadrosu

Ekibimiz; dürüstlük, yaratıcılık ve sürekli gelişim prensiplerini benimseyen bilgili, iş odaklı ve yetkin avukatlardan oluşmaktadır. Hukuk Büromuza daima en iyi avukatları kazandırmayı amaçlarken, diğer taraftan da avukatlarımızın sürekli gelişimine destek oluyoruz.

Uluslararası Çözümler

Hukuk Büromuzun diğer ülkelerdeki uluslararası faaliyet göstermekte olan hukuk büroları ile kurmuş olduğu ilişkiler sayesinde Türk müvekkillerimizin yurtdışındaki işlerinde ve projelerinde çözüm bulmamıza ve hukuki danışmanlık yapmamıza olanak vermektedir.

Doğru ve Sonuç Odaklı Yaklaşım

Müvekkillerimize sonuç odaklı hizmet vermek en önemli hedeflerimiz arasındadır. Her ihtilafa ve zorluğa, söz konusu hukuki ihtilafı veya zorluğu kararlılıkla ve çok çalışarak müvekkillerimizin amacına en uygun şekilde çözebileceğimiz inancıyla yaklaşıyoruz.

Kişiye Özel Hukuki Çözümler

Her bir olayın kendine has özelliklerine ve müvekkillerimizin ihtiyaçlarına uygun hukuki çözüm önerileri sunuyoruz. Müvekkillerimiz, hak ettikleri kişisel ilgi ve itinayı hissedebilecekleri kadar itinalı, ancak Türkiye’nin her bir köşesinde hizmet verebilecek kadar da geniş bir hukuk bürosu olarak hukuki danışmanlık hizmeti sunmaktayız.

Avukat tutmak zorunlu mudur?

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasın da sanık veya tanık olarak bulunan tarafların avukat ile temsil edilmesi gibi bir zorunluluk düzenlenmemiştir. Aksine taraf ehliyeti olan herkesin mahkemelerde kendisini temsil etme hakkı tanınmıştır. Ancak her alanda olduğu gibi hukuk alanında da yapılan işlemlerde uzmanlık gerektirmektedir. Anayasa, Kanun, tüzük ve yönetmelikler ile ve ayrıca Yargıtay içtihatları ve mahkeme uygulamaları karşısında hak kaybına uğramamanız için bu alanda özel eğitim görmüş bir avukattan hukuki yardım almanız gereklidir. Bu sebeple hukuki konularda gerekli bilgi ve tecrübeye sahip olmadan hareket etmek telafisi imkânsız zararlara yol açabilir.

Avukata ücret ödemem gerekir mi?

Avukatlık Kanunu gereğince avukatların size sundukları hizmete göre bir bedel ödemek durumundasınız. Bu bedelin asgari tutarı her yıl Resmi Gazete’de yayımlanan “Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi” ile belirlenir. Tarifede belirtilen tutarlar altında iş yapılması Avukat açısından da disiplin suçudur.

Kendi davamı kendim açabilir miyim?

Kendi davanızı kendiniz açabilirsiniz. Ancak hukuk çok karmaşık ve incelik isteyen bir konudur. Profesyonel bir yardım hem zamandan hem paradan tasarruf sağlar. Ayrıca hukuki tabirlerin veya ilgili kanun maddelerinin belirtilmesi zaruri olan noktalarda yapılan hatalar sizleri daha fazla sıkıntıya sokabilir.

Davamı kesin kazanabilir misiniz?

Her işte olduğu gibi davalarda da hiçbir zaman kesin gözüyle bakılmaması gerekir. Bundan dolayı da tarafımıza bildirilen hukuki danışmanlık hizmetlerinde hiçbir zaman “kesin” gibi bir kelime kullanıp müvekkillerimize bir taahhüt vermeyiz. Müvekkillerimize verebileceğimiz tek taahhüt dava veya işinizi elimizden gelen en iyi şekilde, en yüksek gayret ve çaba ile takip edeceğimizdir.

Vekaletname nasıl çıkartılır ve nelere dikkat edilmelidir?

Bir avukata vekaletname verecekler, nüfus cüzdanıyla ya da pasaportuyla bizzat bir notere giderek, orada belirtilen bilgiler doğrultusunda, vekalet konusu olacak işinin niteliğine uygun vekaletname düzenlettirebilirler. Yurt dışında bulunanlar konsolosluklarda vekaletname düzenlettirebilirler. Hangi avukata vekaletname verilecek ise vekalet verilecek avukatın/avukatlarının bilgilerinin notere bildirilmesi gerekmektedir.

Maddi veya manevi tazminat davasını sadece kadın mı açabilir?

Boşanma nedeniyle mevcut veya beklenen menfaati zarara uğrayan az kusurlu kadın yada erkek maddi tazminat davası açabilir. Bu nedenle kusursuz veya az kusurlu erkek de boşanma nedeniyle maddi tazminat isteyebilir.

Çocuğumuz var, velayeti kimde kalır?

Çocuğun velayetinin kimde kalacağı konusunda hakim çocuğun menfaatleri neyi gerektiriyorsa ona göre karar verir. Mahkemece bu konuda bir sosyal hizmet uzmanından da bilirkişi raporu aldırılır.

Fazla mesailerim ve diğer haklarım ödenmiyor. Hukuki olarak ne yapabilirim?

Bu durum tarafınıza iş akdini haklı nedenle feshetme hakkı kazandırır. Yine bu işlemlerin de yapılış şekli sonucu etkileyeceği için bu konuda da BMA Hukuk Bürosuna gelerek uzman avukat kadromuzdan yardım almanızda büyük yararınız olacaktır.

İş kazası geçirdim ve zarar gördüm. Tazminat alabilir miyim?

Çalışma gücünüzdeki kayba ve olaydaki kusursuzluk oranınıza göre uygun bir maddi ve manevi tazminat almaya hak kazanırsınız.

Maddi tazminat neye göre hesaplanır?

Maddi tazminatın hesaplanması kişinin bilinen en son geliri üzerinden yapılır. Eğer kişinin bilinen en son geliri yoksa emsal işleri yapanlar arasından ücret araştırmasıyla ya da asgari ücret baz alınarak bir tutar bulunur. Bu tutar üzerinden kişi eğer ölmeseydi ya da çalışma gücünde azalma olmasaydı ömrünün sonuna kadar ne kadar para kazanacaktı bunun hesaplaması yapılır. Bulunan bu tutar maddi tazminat olup, kişilere payları ölçüsünde paylaştırılır.

Mal rejimi sözleşmesi yoksa ne olur?

Eşler evlenmeden önce mal rejimi sözleşmesi yapmamışlar; evlenme sırasında da bu konuda beyanda bulunmamışlarsa, eşler arasında kanuni mal rejimi yani edinilmiş mallara katılım rejimi geçerli olur.

Tüketici Hakem Heyetine Başvuru nasıl yapılır?

Şikayet konusunu içeren dilekçe ve ekinde konuya ait belgelerle (fatura, satış fişi, garanti belgesi, sözleşme vb.) bizzat, E- Devlet üzerinden veya posta yolu ile başvurabilirsiniz.

Nafaka ödemeyen eş çocukla görüşmesi engellenebilir mi?

Kişisel ilişki kurulması, nafakasının ödenip ödenmemesine bağlı değildir. Bu kanuni bir haktır. Eş, nafakayı ödeyemese de çocukla görüşebilir.

Whatsapp
AVCI HUKUK
AVCI HUKUK
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?